Συνταγές
Αυτό είναι το ψωμάκι που έχει γίνει VIRAL στο διαδίκτυο – αφράτο και λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε 80ml γάλα χλιαρό , 3γρ ξέρη μαγιά, τα ανακατεύουμε μαζί και το αφήνουμε 5 λεπτά.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε 300γρ αλεύρι, 5γρ αλάτι, 30 γρ ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε 1 αυγό, 100ml κρέμα γάλακτος και το μίγμα γάλα μαγιά. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακό που δεν θα κολλάει στα χέρια. Φτιάχνουμε με τα χέρια απαλά, απαλά να γίνει μια μπάλα. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη, κάνουμε δύο τρύπες με το μαχαίρι γιατί βοηθάει την ζύμη να φουσκώσει και το το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Εγώ το έβαλα στο φούρνο που το έχουμε ζεσταθεί πριν στους 50 °2 λεπτά.
Όταν έχει φουσκώσει, ρίχνουμε την ζύμη στο πάγκο πάνω σε ελάχιστο αλεύρι το πατάμε απαλά με τα χέρια και το μοιράζουμε σε 5 ίσια μπάλες.
(Στα σχόλια είναι οι φωτογραφίες πώς φτιάχνουμε το ψωμάκι.)
Τα σκεπάζουμε πάλι για 30 λεπτά. Μετά ανοίγουμε κάθε μπάλα σε οβάλ σχήμα με το πλάστη κάνουμε τα σχέδια με το εργαλείο η ένα μαχαίρι γεμίσουμε με ότι θέλουμε. Εγώ στο ένα ρόλο έβαλα σταφύλια και cramberi, στα άλλα έβαλα 1 κ.γ μαλακό βούτυρο με λίγο ζάχαρη και κανέλα, καραμελωμένα τριμμένα φουντούκια , τριμμένη σοκολάτα υγείας και σοκολάτα φουντούκιυ. Σε μία φόρμα 20εκ βάζουμε στο πάτο μία λαδόκολλα, αλείφουμε με λίγο μαλακό βούτυρο με το πινέλο προς τα πάνω. Τοποθετούμε τα ρολά στη φόρμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη πάλι και τα αφήνουμε να φουσκώνουν. Μόλις φουσκώνουν αλείφουμε τα ρολά με γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 °βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”