Συνταγές
Αυτή η σπανακόπιτα χωρίς φύλλο δεν παίζεται
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 δεσμιδα σπανάκι η 300 γραμμάρια κατεψυγμένο
200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
100 γρ. Ανθότυρο αλατισμένο (αναρη)
1/2 φ.τσαγιού γραβιέρα η gouda τριμμένα
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 αυγο
1 τριμμένο καρότο
1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος
Άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι κομμένο το καρότο τριμμένο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και ψήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα τυριά. Ρίχνουμε στο μπολ και το σπανάκι με το κρεμμύδι και προσθέτουμε την κρεμα γάλακτος.
Αν είναι πολύ νερουλο το μείγμα προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Ρίχνουμε το χυλό σε ένα καλά λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και πασπαλίζουμε με σουσάμι.ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς για 45′ περίπου λεπτά, η μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Μπορείτε να κάνετε την πίτα με πράσο η κιμά και τυριά με μια αραιή μπεσαμελ, η με κρέμα γάλακτος.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”