Συνταγές
Αυτές οι φουλ σιροπιασμένες φωλίτσες , με πραλίνα φουντουκιού, θα σου μείνουν αξέχαστες!
Τα ατομικά γλυκάκια δεν τα αλλάζω με τίποτα στον κόσμο. Για αυτό σήμερα φτιάχνουμε φωλίτσες από φύλλα κρούστας, βουτηγμένες στο σιρόπι για 6 ώρες και στο κέντρο τους βάζουμε πραλίνα φουντουκιού. Την γεύση τους δεν βρίσκω λόγια να σου την περιγράψω, για αυτό τον λόγο θα σε προτρέψω να τις φτιάξεις και δεν θα χάσεις.
Υλικά
-400 γρ. ζάχαρη
-600 ml. νερό
-1 φλούδα λεμονιού
-1 ξυλάκι κανέλας
-1 πακέτο φύλλα κρούστας
-βούτυρο
-πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη, το νερό, την φλούδα λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας και τα βράζουμε για 5 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια παίρνουμε το φύλλο κρούστας και αφού λιώσουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε ένα φύλλο.
Διπλώνουμε το 1/3 του φύλλου, τοποθετούμε μία βέργα και τυλίγουμε, όπως δείχνουμε στο βίντεο της συνταγής.
Αφήνουμε περίπου 5 εκατοστά από το τέλος του φύλλου και πιέζουμε ελαφρώς για να σουφρώσει το φύλλο.
Αφαιρούμε την βέργα και δίνουμε κυκλικό σχήμα. Στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Ψήνουμε τις φωλίτσες στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι αυτές να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμες και όσο είναι καυτές ακόμα, τις σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι. Αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.
Βάζουμε πραλίνα φουντουκιού στο κέντρο και σερβίρουμε.
Έτοιμες οι φωλίτσες με πραλίνα! Καλή όρεξη και καλή απόλαυση!
Δες το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!