Συνταγές
Πολύ λαχταριστά και αφράτα ψωμάκια με πραλίνα ψημένα στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ βάζουμε 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου μαζί 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, και ανακατεύουμε προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βανίλια υγρή , 40 ml ηλιέλαιο, και Ανακατεύουμε 150 ml χλιαρό γάλα, ένα φακελάκι ξερή μαγια, και συνεχίζουμε το Ανακάτεμα στην συνέχεια προσθέτω το αλεύρι Για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
προσθέτω την μισή δόση απο το αλεύρι προσθέτουμε μια πρεζα Αλάτι 8 γραμμάρια μπεικιν παουντερ, και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά στο Χέρι λαδωνουμε τα χέρια και συνεχίζουμε το ζύμωμα, η ζύμη ειναι πολύ μαλακή και ελαστική Σκεπάζουμε και την Αφήνουμε για 1 ώρα.
Στην Συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 6 με 8 μπάλες εξαρτάται τη μέγεθος θέλουμε να έχουν τα πλάθουμε σε σχήμα φούσκας και με τον χοντρό πλαστη τους κάνουμε στο κέντρο ένα βαθουλωμα στο κέντρο για να μπωρουμε αργότερα να τα γεμίσουμε
τα σκεπάζουμε και τα Αφήνουμε για αλλά 30 λεπτά να φουσκώσουν επιδει θα φουσκώσουν τους ξανακάνουμε την τρύπα το βαθουλωμα με τον πλαστη, Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τα Αλείφουμε απο πάνω με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο λευκό ξύδι και τα πασπαλίζουμε απο πάνω με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου Αφού κρυώσουν λίγο τα γεμίζουμε στο εσωτερικό τούς στο κέντρο τούς με Πραλινα φουντουκιου.
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.