Συνταγές
Σούπερ αφράτα και αρωματικά ατομικά Panettone – τα λατρεύουμε!
Νόστιμη συνταγή από ” – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα :
200 ml χλιαρο γαλα
1 φακ.ξερη μαγια
3 αυγα
125 γρ.λιωμενο βουτηρο.
1 βανηλια
100 γρ.ζαχαρη
1 κ.σ.μελι
Ξυσμα πορτοκαλι-λεμονι
150 γρ.σταφιδες
150 γρ.διαφορα κοματακια απο γλυκα του κουταλιου εγω εβαλα:πορτοκαλι,περγαμοντο,βερικοκο.
1 κροκο+λιγο νερο για επαλειψη.
400 με 450 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλυουμε την μαγια στο γαλα.Σε ενα μπολ χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη την βανηλια και το μελι να γινουν μια ωραια κρεμα. Την ριχνουμε στο γαλα χτυπαμε προσθετουμε το βουτηρο χτυπαμε προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.Η ζυμη ειναι αφρατη μαλακη και δεν κολλα στα χερια Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει.
Μολις ειναι ετοιμη πλαθουμε σε μπαλιτσες και τοποθετουμε σε ταψακι για munffins τα οποια εχουμε καλυψει με λαδοκολλα. Αφηνουμε να φουσκωσουν.
Κανουμε επαλειψη με τον κροκο και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισουν
Νόστιμη συνταγή από ” – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η απόλαυση δεν σταματά! Συνέχισε στην παρακάτω συνταγή για ατομικά μπισκότα κέικ καρότου
ΥΛΙΚΑ
1 αυγό
2 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. backin powder
½ φλτζ βούτυρο
½ φλτζ καστανή ζάχαρη
½ φτλζ λευκή ζάχαρη
1 φλτζ τριμμένο καρότο
½ φλτζ καρύδια ψιλοκομμένα
½ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την γέμιση
200γρ τυρί κρέμα
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Ξύσμα 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες. Προσθέτουμε το αυγό, την κανέλα, το ξύσμα και το αλάτι. Κατεβάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (καρύδια, καρότο, αλεύρι και μπέικιν) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Το μίγμα δεν είναι σφιχτό. Με ένα κουτάλι απλώνουμε σε λαδόκολλα μικρές ποσότητες μακριά τη μια από την άλλη. βγαίνουν περίπου 22 δίσκοι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 15-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Χτυπάμε το τυρί με την άχνη και το ξύσμα και γεμίζουμε τα μπισκότα.