Συνταγές
Ατομικά και μίνι πάστα φλώρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα Βασιλάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 βιταμ σοφτ,
μυσο φλυτζάνι ζάχαρη αχνη,
3κουτ.σουπας κονιακ,
3κουτ.σουπας χυμο πορτοκάλι,
1κουτ.σουπας ξύσμα πορτοκάλι,
3σιμυσι φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μονο του,
μαρμελάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε ολα μαζί, κάνουμε μια ωραία ζύμη και τη τοποθετούμε σε ταψακι για πάστα Φλώρα,
τα φτιαχνουμε σε μικρα φορμακια γιατί γίνονται πιο τραγανά
Βάζουμε μαρμελαδα της αρεσκείας μας
κορδονακια και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 με 35 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα Βασιλάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εξαιρετική ατομική Πάστα φλώρα! Πολύ ωραία φτιαγμένα με όμορφη παρουσίαση.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα
225 γρ. βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη
3 κουτ. κονιάκ
1 κουτ. μπέΙκιν
2 κρόκους αυγών λίγο ξύσμα λεμονιού
370 γρ. αλεύρι .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάτε την ζάχαρη με το βούτυρο ριχνετε τους κρόκους το κονιάκ το άρωμα και ζυμωνετε απαλά την ζύμη.
Ανοίγετε φυλλαράκια και βάζετε σε φορμάκια ενα κουταλάκι μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Απο πάνω κανετε κορδονάκια και στολίζετε .Αλείφετε με αυγο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “Πάστα φλώρα” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”