Chk
Ατομικά Γλυκάκια με Σοκολάτα και μέλι! Δεν χρειάζονται φούρνο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ατομικά Γλυκάκια με Σοκολάτα και μέλι! Δεν χρειάζονται φούρνο!
Γρήγορη και εύκολη συνταγή για ατομικά γλυκάκια για να τα συνοδέψετε με τον καφέ σας! Το μέλι και η σοκολάτα δίνουν μία πολύ ωραία γεύση και ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Σας προτρέπουμε να τα δοκιμάσετε!
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (300 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
40 g βούτυρο (2 κουταλιές της σούπας)
100 ml κρέμα γάλακτος
Για τη ganache:
Βράζουμε 120γρ. κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω σε 130 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατεύουμε ελαφρά.
Εκτέλεση
Ξεκινάμε, παίρνοντας τα μπισκότα και τα βάζουμε σε μία σακούλα, την κλείνουμε και με ένα βάρος τα σπάμε και τα κάνουμε σχεδόν σκόνη.
Βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 40 γρ. λιωμένο βούτυρο, δύο κουταλιές μέλι και 100 ml κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μεμβράνη και δίνουμε σχήμα κυλίνδρου. Τυλίγουμε σφιχτά σαν καραμέλα και βάζουμε στη κατάψυξη για 1.5 ώρα.
Βγάζουμε από τη κατάψυξη και κόβουμε το ρολό σε φέτες με πάχος περίπου 1.5 εκ.
Αν θέλουμε βυθίζουμε το μισό γλυκό σε σοκολάτα ganache, που έχουμε φτιάξει μόνοι μας και στήνουμε σε πιατέλα τα γλυκάκια.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο καρύδι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δες την εκτέλεση στο βίντεο εδώ.
Δες κι άλλες συνταγές για ατομικά γλυκάκια!