Γλυκα
Είναι ό,τι πρέπει αυτά τα ατομικά γαλακτομπουρεκάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Φύλλα κρούστας
250 γρ. Φρέσκο αγελαδινό βούτυρο ( λιωμένο)
Κρέμα:
1 λιτρο και 200 γραμμάρια επιπλέον φρέσκο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη ( όχι μέχρι πάνω) αφήστε ένα δάχτυλο κενό
2 βανίλιες
Ξύσμα λεμονιού ή εάν θέλετε την φλούδα από ένα λεμόνι την οποία αφαιρείτε στο τέλος
3 μεγάλα αυγά (χτυπημένα)
ένα μικρό κομμάτι αγελαδινό βούτυρο ( το προσθέτουμε στο τέλος)
( Η κούπα είναι η κλασική του Nescafé 200γρ.)
Σιρόπι:
3 κούπες νερό
2,5 ζάχαρη
Φλούδα και λίγο χυμό λεμονιού
1 στικ κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιροπι καθώς το θέλουμε κρύο ( κρύο σιρόπι – καυτά γαλακτομπουρεκάκια)
Βράζουμε για 5 λεπτά κ αφήνουμε στην άκρη.
Μετά πιανομαστε με την κρεμούλα. Σε μία βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, την μισή δοσολογία ζάχαρης, το λεμόνι και το σιμιγδάλι κ ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Ταυτόχρονα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατέψουν. ( “Σπάει” η μυρωδιά του αυγού).
Πάμε στην κατσαρόλα πάλι… ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα μας. Έπειτα, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα κ τέλος το κομματάκι βούτυρο. Τοποθετούμε πάλι για λίγο στην φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Άδειάζουμε την κρέμα από την κατσαρόλα σε ένα βαθύ μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη ( να μην πιάσει πέτσα).
Ανοίγουμε τα φύλλα προσεκτικά. Παίρνουμε ένα – ένα και το διπλώνουμε στην μέση. Μετά το κόβουμε σε 3 ίσιες λωρίδες. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο κ πινέλο κάθε κομμάτι ( που κόψαμε) και βάζουμε 1 κ. της σούπας ( όχι πολύ γεμάτη) στην άκρη του φύλλου. Κλείνουμε από δεξιά και αριστερά και ρολάτουμε. Αφού φτάσουμε στην άκρη του φύλλου αλείφουμε την άκρη με λίγο βούτυρο για να κολλήσει.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμενο ταψί. Αφού τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια, αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε, ραντίζουμε με λίγο νεράκι (τραγανό φύλλο) ψήνουμε στους 160 περίπου 30 λεπτά. Θα τα καταλάβετε όταν θα πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μόλις βγουν από τον φούρνο τα περιχύνουμε με το σιρόπι σιγά – σιγά χρησιμοποιώντας κουτάλα.
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.