Κεικ
Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και λεμόνι – Όλα του τα μυστικά για μία πετυχημένη συνταγή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ένα νόστιμο κέικ με πορτοκάλι και λεμόνι πάρα πολύ αγαπημένο που ελάχιστοι νομίζω θα πούνε όχι!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
4 αυγά
λίγο αλάτι
300 γρ. ζάχαρη
200 ml. λάδι
200 ml. χυμό πορτοκαλιού
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους σε δύο μπωλ.
Στα ασπράδια ρίχνουμε λίγο αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψουν και να γίνουν μαρέγα.
Στο μπωλ με τους κρόκους ρίχνουμε τη ζάχαρι και χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το χυμό από ένα λεμόνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αρωματίζουμε με το ξύσμα από ένα λεμόνι και 2 βανίλιες. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέηκιν. Ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου να γίνουν ζύμη.
Με τη μαρίζ, προσθέτουμε τη μαρέγα στο μπωλ με τη ζύμη.
Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Μπορούμε να ελέγξουμε με μία οδοντογλυφίδα εάν το ψήσιμο είναι σωστό.
Μετά το ψήσιμο και αφού αφαιρέσουμε τη φόρμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής :
Καλή απόλαυση για το καλύτερο κέικ με πορτοκάλι που έχεις ποτέ δοκιμάσει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics