Συνταγές
Νοστιμότατο φαγητό, τέλειο μαγειρεμένο – αρνίσια συκωταριά φρικασέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μια συκωταρια 1500 γρμ περίπου
1 ματσάκι άνηθο
5-6 φρέσκα κρεμυδακια με το πράσινο μέρος
2 ξερα κρεμυδια
1 φλυτζανα τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζανακι καφέ ρύζι γλασέ
3 μαρούλια!
1/2 κιλό περίπου ζοχοι
1 αυγό
2 λεμόνια
Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βραστό νερό ζεματάμε για δέκα λεπτά τη συκωταρια μας
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομματια
Πλένουμε τα χορταρικά μας και τα μυρωδικά μας και τα κόβουμε κι αυτά
Στην κατσαρόλα τσιγαριζουμε τα κρεμυδια με το λάδι, και ρίχνουμε τη συκωταρια
Σωταρουμε για δέκα λεπτά, και προσθέτουμε τα μαρούλια, τους ζοχους, και τα μυρωδικά
Αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό μας, και προσθέτουμε το ρυζάκι
Όταν μείνει με το λαδακι του, κατεβάζουμε από τη φωτιά, κι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας το αυγό με το χυμό από τα λεμόνια, και προσθέτουμε λίγο ζουμακι από το φαγητό, για να μη μας κόψει
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ελαφρά, και το βαζουμε πάλι στη φωτιά για πέντε λεπτά
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή ..
Με μία λέξη τέλειο – φτιάξε νόστιμα αρνίσια συκωτάκια
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 συκωταριά από αρνάκι
1 ποτήρι του κρασιού λευκο κρασί
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
λίγο ξίδι για το σβήσιμο
χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι ρίγανη πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και ζεματάμε την συκωταριά. Μετά την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μέσα σε τηγάνι προσθέτουμε τη συκωταριά σβήνουμε με λίγο ξίδι και ρίχνουμε τόσο νερό όσο να τη σκεπάζει
Αφήνουμε να βράσει και μόλις πιει το νερό της σβήνουμε με ένα ποτήρι του κρασιού κρασί και προσθέτουμε λίγο λάδι
Μετά ρίχνουμε αλάτι,ρίγανη και πιπέρι
Την αφήνουμε να τηγανιστή
Ρίχνουμε χυμό από 1 λεμόνι σε 3 λεπτά σβήσουμε .
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.