Συνταγές
Αρνί ή κατσίκι στο φούρνο με ρύζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα”.
Υλικά (για 6-8 μερίδες)
2 σπάλες αρνιού, χωρισμένες
2 σκελίδες σκόρδου
½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
400 γρ. ρύζι καρολίνα
500 γρ. καλαθάκι Λήμνου κομμένο σε λεπτές φέτες αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στο ταψί με τα σκόρδα ανάμεσα στα σπασίματα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε ½ λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 50 λεπτά. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Στο μεταξύ, πλένουμε το ρύζι κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό και το βράζουμε για 8 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι στο ζωμό και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμα.
Τέλος, στρώνουμε το τυρί σε φέτες πάνω στο αρνί και το ρύζι και το αφήνουμε να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από “Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Υπέροχο και μοσχοβολιστό πιάτο με σουτζουκάκια και ρύζι.
Η Συνταγή είναι από κ. Φωτεινή Παρασκευοπουλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο κιμά
8 φρυγανιές τριμμενες
1 αυγό
1 ντομάτα τριμμένη
2 κρεμμύδια τριμμένα, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο, κύμινο, λάδι, μισό κρασοποτηρο κρασί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε καλά βαζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στο γκριλ.
Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι, σωτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδο, μπαχάρι, 1 βάζο σάλτσα ντομάτας που την έχουμε φτιάξει με ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης, κρασί, αλάτι, πιπέρι, 2 κούπες νερό ,αφήνω να βράσει και ρίχνουμε τα σουτζουκάκια.
Ρύζι:
Σε κατσαρόλα βάζουμε 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο να λιώσει, 1 κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη , 1 καρότο τριμμένο να σωταριστούν, 2 κούπες ρύζι κίτρινο πλυμμένο, 4,5 κούπες ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνω να βράσει μισοσκεπασμένο.
Στο τέλος πριν πιεί όλο το νερό κλείνουμε την εστία και σκεπάζουμε με υφασμάτινη πετσέτα.
Η Συνταγή είναι από κ. Φωτεινή Παρασκευοπουλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.