Συνταγές
Το έχουμε φτιάξει άπειρες φορές και γίνεται απίθανο – αρνάκι στο φούρνο αλλιώς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 μπουτάκι από αρνάκι ή κατσικάκι η ακόμα και χεράκι
1 πακέτο μακαρόνια Νο5
4 κουταλιές πελτέ αλμυρό ή αλλιώς πελτέ κανονικό ανακατεμένο με αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι πιπέρι ρίγανη
άλλες δύο κουταλιές πελτέ ανακατεμένες μέσα στο ζουμί και λίγο ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε πρώτα το μπούτι με αλάτι πιπέρι ρίγανη και τον αλμυρό πελτέ αν δεν έχετε αλμυρό πελτέ μπορείτε να πάρετε κανονικό του εμπορίου και να το ανακατέψετε με αλάτι, αλείφετε όλο το μπούτι με αυτή τη σάλτσα, βάζετε μέσα σκελίδες σκόρδο και το βάζετε στο ταψί με νερο μέχρι την μέση του ταψιού και καλύπτετε με λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο για τέσσερις ώρες
δεν ανοίγεται καθόλου το φούρνο ούτε γυρίζετε το κρέας στο διάστημα που ψήνεται γιατί θα χαλάσει η κρουστά από τον πελτέ που θα γίνει , στη συνέχεια όταν το φαγητό θα είναι έτοιμο και θα βάζετε το πιρούνι και θα φαίνεται ότι το κρέας πλέον έχει γίνει λουκούμι μέσα στο νερό του και στο ζωμό του
αν χρειαστεί μπορείτε να συμπληρώσετε λίγο νεράκι σπάστε ένα πακέτο μακαρόνια τα ανακατεύετε 2-3 φορές όχι να λιώσουν να κρατάνε λίγο , σερβίρετε με τριμμένο τυρί φέτα η κίτρινο.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.