Πιτες
Πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες αράβικες ή κυπριακές πίτες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υπαρχει τίποτα καλύτερο απο τις σπιτικές αράβικες ή κυπριακές πίτες;
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
300 γρ. νερό
35 ml. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
7 γρ. μαγιά στιγμής
500 γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρι, το αλάτι, τη μαγιά, και το αλεύρι.
Χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ έως ότου να έχουμε μία ζύμη ελαστική η οποία να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου.
Βγάζουμε μετά από περίπου 5 λεπτά την ζύμη από τον κάδο, λαδώνουμε τον κάδο, βάζουμε ξανά την ζύμη μέσα, καλύπτουμε με μεμβράνη τον κάδο και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος έως ότου η ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Κατόπιν, βγάζουμε την ζύμη από το κάδο, και την βάζουμε σε μία ζυγαριά. Την κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια περίπου 140 γραμμάρια το κάθε ένα.
Πλάθουμε τα κομμάτια της ζύμης με τα χέρια μας σε μπαλάκια τα οποία αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα καλύπτουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στην πιό υψηλή θερμοκρασία που έχουμε. Ταυτόχρονα βάζουμε στο φούρνο και το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο και τα μπαλάκια της ζύμης. Με τον πλάστη τα ανοίγουμε σε φύλλα.
Τα βάζουμε στο ταψί ανά δύο.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Οι “κυπριακές πίτες” είναι έτοιμες!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ και μην ξεχασεις να κανεις εγγραφή στο κανάλι, για να μείνεις συντονισμένος με τις πιο νόστιμες συνταγές:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis