Συνταγές
Εύκολα και νόστιμα – Θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας με τις πίτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Georgia Kasti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα φύλλα συνταγή
2 νεροπότηρα νερό λίγο ζεστό
Μισο νεροπότηρο λάδι
1 κουτάλια σουπας αλάτι
2 κουταλιές σουπας ξύδι η λεμονι
Αλεύρι για όλες τις χρίσεις
Περίπου 4-5 ποτυρια
Για τα μπουρεκάκια γέμιση
Φέτα τυρί
Φρέσκια μυνζηθρα
Αυγό και λίγο δυόσμο
Για την σπανακοτυρόπιτα
1 μάτσο σπανάκι
1 μαστό φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο μαϊντανό λίγο δυόσμο
Αλάτι λίγο λάδι
3 αυγά
1 κομμάτι φέτα τυρί η όσο θέλετε
Εκτέλεση
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί
Ανοίγουμε φύλλο λαδονουμε βάζουμε τη γέμιση
Τυλίγομε και ψήνουμε
45 λεπτά σε 180 βαθμούς με αέρα
Η Συνταγή είναι από Georgia Kasti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Kέικ που θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ λάδι
- 4 αυγά
- 1 φλ ζάχαρη
- 2 φλ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα
- 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι (χωρίς τα κουκούτσια φυσικά) μέχρι να γίνει πολτός.
- Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα κτυπάμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν
- Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου.
- Αφού περάσουν 30 λεπτά μπορούμε να δοκιμάσουμε με μαχαίρι να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί..
Λίγα μυστικά ακόμα
- Μπορούμε να προσθέσουμε καρύδα ή αμύγδαλα ή κομμάτια κουβερτούρας.. όμως είναι εξίσου νόστιμο και χωρίς αυτά.
- Επίσης μπορούμε να αντικαταστάσουμε το αλεύρι με αλέυρι ολικής αλέσεως και τη ζάχαρη με φρουκτόζη αλλά στη μισή ποσότητα απ ότι λέει η συνταγή.
- Μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνηθισμένη με τρύπα φόρμα για κέικ ή ένα απλό ταψί.
- Επίσης το φλυτζάνι να είναι μεγάλο και τα υλικά να μετρηθούν με το ίδιο μέγεθος φλυτζανιού.