Συνταγές
Απίθανο κουνουπίδι πανέ στο φούρνο – και φυσικά εύκολο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Μαρινα Μισαηλιδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα:
1 κουνουπιδι
4 αυγα
Παρμεζανα
Τριμμενη φρυγανια
Αλατι-κορκουμα (εαν θελετε η αλλιως μπορειτε να βαλετε γλυκια παπρικα)
Λιγο ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε το κουνουπιδι για 5 λεπτα δεν θελουμε να μαλακωσει να κραταει.Αφηνουμε να κρυωσει και κοβουμε τουφιτσες .
Χτυπαμε τα αυγα , αλατι, κουρκουμα η παπρικα
Ανακατευουμε την φρυγανια με την παρμεζανα.
Βουταμε τις τουφιτσες στο αυγο και μετα στην φρυγανια -παρμεζανα.
Τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα ραντηζουμε με το λαδακι και ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να παρουν ωραιο χρυσαφι χρωμα και κρουστα.
Συνοδευονται ωραια με μουσταρδα και πρασινη σαλατα.
Νόστιμη συνταγή από “Μαρινα Μισαηλιδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Αν σου άρεσε η συνταγή δες παρακάτω άλλη μία για υπέροχο ξεχωριστό πιάτο με κουνουπίδι τοστ για brunch!
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κουνουπίδι τις φουντιτσες
1/2 κούπα παρμεζάνα
3 αυγά
4 φέτες γαλοπούλα
4 φέτες γκούντα
1 κς ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι , ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μουλτι το κουνουπίδι και μετά σε μια πετσέτα και το στιβουμε καλα να βγάλει όλα τα υγρά του! Χτυπάμε ελαφρώς με ενα πηρουνι τα αυγά και τοποθετούμε σε αυτά το κουνουπίδι, ρίγανη, παρμεζάνα , αλάτι και πιπέρι
Ανακατεουμε και χωρίζουμε το μείγμα στα 8 ετσι ώστε να βγουν 4 τοστ ! Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ενα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε δυο δόσεις
Με μια σπάτουλα δίνουνε τετράγωνο σχήμα και ψήνουμε κάθε μεριά για 4’ περίπου! Μετά βάζουμε μια φέτα τυρί και μια γαλοπούλα , κλείνουμε σα τοστ κι αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί! Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα !
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.