Συνταγές
Απίθανο κέικ χωρίς μίξερ, ελαφρύ και νόστιμο με αλεύρι ολικής, γιαούρτι, μέλι και Blue berries..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
250- 300 γρ. Αλεύρι ολικής (προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός όπως στα κέικ)
2 κ.γ μπέικιν παουτερ
1 κ.γ σόδα μαγειρική
1/3 κούπα σπορελαιο, η ηλιέλαιο, η ελαιόλαδο
220 γρ. Μέλι καλής ποιότητας (ανθέων)
200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό light
2 βανίλιες
1/2 ποτήρι νερού Χυμό εσπεριδοειδών και ξύσμα
3 αυγά
Λίγα Blue berries (περίπου μια χούφτα)
Για το γλασο:
3 κ.σ άχνη ζάχαρη
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
Λίγη κανέλα
Κάνουμε το γλασο να είναι έτοιμο.
Λίγα φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανα) αλεσμενα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180’C βαθμούς.
Ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με τον αυγοδαρτη σε μεγάλο μπολ ανάμειξης. Προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα και ανακατεύουμε. Στο χυμό προσθέτουμε τη σόδα πάνω από το μπολ ανάμειξης γιατί φουσκώνει. Το ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε ζωηρά. Θα γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα.
Σιγά σιγά κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν παουτερ. Ανακατεύουμε τώρα με μια μαριζ να γίνει ένας χυλός όπως στα κέικ. Προσθέτουμε και τα Blue berries.
Κρατάμε λιγα για από πάνω. Αν είναι σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο χυμό ακόμα. Αν είναι αραιό λίγο αλεύρι.
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε μια μακρόστενοη φόρμα κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα και από πάνω λίγα Blue berries ακόμα.
Ψήνουμε στους 180’C βαθμούς για 40′-45′ λεπτά. Κάνουμε έλεγχο πριν το βγάλουμε.
Όταν κρυώσει το περιχύνουμε με το γλασο και τα φιστίκια Αιγίνης.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”