Μπισκοτα - Κουλουρια
Δεν χρειάζεσαι μίξερ – Δες τα πιο εύκολα πασχαλινά κουλουράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αν σκέφτεστε φέτος να φτιάξετε μία από τις πλέον αγαπημένες λιχουδιές του Πάσχα και δεν θα σας πείραζε να θυσιάσετε λίγη από την τραγανότητα που δίνει η αμμωνία, αντικαταστήστε την με μπέικιν πάουντερ και τα πιο παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια δεν θα τα αλλάξεις με τίποτα
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitra Pitsaki
Υλικά
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
5 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
300 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αμμωνία
240 γρ. γάλα
3 βανίλιες
25 γρ. κονιάκ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε ελαφρώς το βούτυρο.
Ανακατεύουμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη ζάχαρι και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια.
Προσθέτουμε την αμμωνία στο γάλα, ανακατεύουμε.
Σε ένα μπωλ, αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο, συμπληρώνουμε τις βανίλιες, λίγο ελαιόλαδο, το κονιάκ, το αυγό με τη ζάχαρι, τα ασπράδια, το γάλα με την αμμωνία, και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.
Κοσκινίζουμε και ενσωματώνουμε στο μίγμα το αλεύρι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, και με τα χέρια μας πλάθουμε από την ζύμη τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
Ανακατεύουμε ένα αυγό με λίγο νερό, τα χτυπάμε και αλείφουμε τα κουλουράκια.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “πασχαλινά κουλουράκια” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitra Pitsaki