Συνταγές
Απίθανο γλυκό τσιζκέικ!! Εξαιρετική παρουσίαση και σίγουρα γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωσταντίνος Πλτς- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Βάση :
225 γρ μπισκότα της αρεσκείας μας
115 γρ βούτυρο (όχι μαργαρίνες το τονίζω)
Κρέμα :
500 γρ τυρί κρέμα
250 γρ μασκαρπόνε
135 γρ ζάχαρη άχνη
225 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Λίγο εκχύλισμα βανίλιας
Topping :
Μια κομπόστα κεράσι
250 γρ χυμό βύσσινο
1 κ.σ σκόνη ζελατίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Θρυμματίζουμε Τα μπισκότα λιώνουμε το βούτυρο και τα ενσωματώνουμε και τα δύο μαζί μέσα σε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Κάνω ένα γείσο γύρω από τα τοιχώματα για να κρατάει καλύτερα την κρέμα.
Βάζουμε ψυγείο για να σφίξει για ένα τέταρτο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη και ανακατεύω λίγο για να μαλακώσουν.
Ας είναι από το ψυγείο τα τυριά δε μας πειράζει.Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα λίγο πριν κόψει για να γίνει βούτυρο. Το ρίχνουμε μέσα στην βάση που έχουμε κάνει με το μπισκότο και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για τέσσερις με 5 h.
Μετά από το χτύπημα που τοποθετούμε και τη βανίλια στο μείγμα των τυριών.
Για το Τόπινγκ
βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσει η κομπόστα μαζί με το χυμό ούτως ώστε να κατεβάσουμε όπως λέμε το σιρόπι και να γίνει πιο συμπαγής.
Αφαιρούμε από το μάτι και Ρίχνουμε την σκόνη ζελατίνης και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να διαλυθεί και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Ρίχνουμε μετά πάνω από την παγωμένη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 h ακόμα να παγώσει εντελώς ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές για τσιζκέικ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωσταντίνος Πλτς- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”