Συνταγές
Απίθανος κορμός αφράτος και σίγουρα νοστιμότατος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ελένη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τρία ασπράδια με δύο κτσ. ζάχαρη σε μαρέγκα.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ τους τρεις κρόκους με έξι κουταλιές ζεστό νερό και προσθέτουμε έξι κτσ. ζάχαρη ώσπου να γίνει κρέμα.
Βάζουμε δύο βανίλιες και μια κουταλιά μπέικιν.
Έχουμε ανακατέψει σε ένα αλλά μπολ οχτώ κτσ. αλεύρι με τέσσερις κουτ. Κορν Φλάουερ.
Προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα με τους κρόκους εναλλάξ μαρέγκα και το μίγμα με το αλεύρι. Ανακατεύω απαλά.
Βάζουμε το μίγμα σε προθερμασμενο φούρνο, πάνω σε λαδόκολλα, ψήνουμε για 15 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε μετά από πέντε λεπτά περίπου και όσο είναι ζεστό ακόμα το αναποδογυρίζουμε σε νέα λαδόκολλα.
Βάζουμε γέμιση της αρεσκείας μου, μπορεί να είναι πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα, κρέμα με φρούτα κτλ.
Το τυλίγουμε όσο είναι ζεστό με τη βοήθεια της λαδόκολας και το αφήνουμε να κρυώσει τυλιγμένο.
Η συνταγή είναι από Ελένη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!