ΥΛΙΚΑ
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες (με τη φλούδα)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού πουρέ πατάτας σε σκόνη
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε στη μέση τις ντομάτες και αφαιρείτε όλους τους σπόρους.
Τοποθετείτε τις ντομάτες στο μπλέντερ και ανοιγοκλείνετε το διακόπτη 3-4 φορές μέχρι να κοπούν σε πολύ μικρά κομματάκια, χωρίς όμως να πολτοποιηθούν εντελώς.
Αδειάζετε το μείγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνετε 1 ώρα, μέχρι να στραγγίξει τα υγρά του.
Αδειάζετε τις στραγγισμένες ντομάτες σε ένα μπολ και τις αναμειγνύετε με τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τον πουρέ πατάτας, το αλάτι και το πιπέρι (το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό, οπότε αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι).
Ρίχνετε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί πολύ καλά.
Παίρνετε κουταλιά – κουταλιά το μείγμα της ντομάτας και το ρίχνετε με προσοχή στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε τους κεφτέδες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα βαθύ ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετείτε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν το λάδι τους και τους σερβίρετε αμέσως ζεστούς.
πηγή και φωτογραφία από minervahorio