Συνταγές
ΑΙΓΕΝΙΤΙΚΗ ΓΑΛΟΠΙΤΑ! Νομίζουμε ότι είναι η πιο ωραία γαλατόπιττα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 λίτρο γάλα κατσικίσιο
4 αυγα χωριάτικα
1 1/2 φλυτζανα τσαγιού ζάχαρη
1/2 πακέτο βούτυρο περίπου 125 γρμ
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη
Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι από τη λεμόνια μου, στο χοντρό του τρίφτη
1 1/2 φλυτζανα σιμιγδάλι ψιλό
Ζάχαρη άχνη- κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά το γαλα με τη ζάχαρη να λιώσει, και στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, να μην σβωλιασει
Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός τ’ αυγα και και την κανέλα με τη ζάχαρη
Τ’ αυγα τα χτυπάμε σ’ ένα πιάτο, και τα προσθέτουμε την ώρα που έχουμε αποσύρει την κατσαρόλα από τη φωτιά
Τοποθετούμε σε βουτυρωμενο πυρέξ το μείγμα, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κανέλα και σουσαμι προεραιτικα
Ψήνουμε μέχρι να κάνει ωραία κρουστα
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση ..
Πω πω μας τρέχουν τα σάλια! Υπέροχη γλυκιά γαλατόπιτα..
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ενάμιση κιλό γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί αρκετά (κράτησα 1 κούπα) μαζί με ενάμιση ποτήρι ζάχαρη.
Σε ένα μπωλ χτύπαμε 4 αυγά 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλο 4 γεμάτες κουταλιές κορν φλάουρ 4 βανιλιες και το γάλα που κράταμε.
Σιγά σιγά με προσοχή το βάζουμε στην κατσαρόλα με το καυτό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα να πήξει.
Όταν κατεβάσουμε απ τη φωτιά ρίχνουμε 120 γρ βούτυρο.
Ανοίγουμε 5 φύλλα πολύ ψιλά (η 5 φύλλα κρούστας), τα στρωνουμε στο ταψί και ενδιάμεσα ρίχνουμε λίγη κανέλα και λίγη ζαχαριτσα.
Ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω :
Χτυπάμε 1 αυγό με λίγο γάλα 2 κ. σούπας σπορέλαιο και 2 κ. σ. ζαχαρη….(για να κάνει κρουστά)
Ψήνουμε 50 λεπτά στις αντιστάσεις 200 β.
Για το φυλλο :
300 γρ αλεύρι γ. ο. χ.
Λίγο αλατι
2κ.σ.λαδι
2κ.σ.κρασι ασπρο
Νερό όσο πάρει
Κάνουμε 5 μπαλακια, ανοίγουμε πολύ λεπτά φύλλα…. αλλιώς κρούστας….
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.