Συνταγές
Υπέροχο φαγητό, νοστιμότατο αγριογούρουνο με πατάτες χοντροκομμένες του ονείρου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αρχοντούλα Στρογγυλού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έβαλα χθες το μεσημέρι το κρέας σε μπολ που το σκέπαζε νερό με ξύδι και αλάτι. Το άφησα μέχρι το βράδυ και το σούρωσα. Το έπλυνα καλά και το έβαλα ξανά στο μπολ να κάτσει ήσυχα ήσυχα και να πάρει το μπάνιο του στη μαρινάδα.
Υλικά για μαρινάδα
2 κρεμμύδια χοντρό κομμένα
1 πορτοκάλι σε φέτες
Πιπέρι σε κόκκους
Μπαχάρι σε κόκκους
1 κ.σ. μέλι
Λίγο λάδι
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλινο
500 -600ml κόκκινο κρασί
3-4κ.σ. μπαλσάμικο
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το άφησα όλο το βράδυ σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο.Το πρωί ήρθε η ώρα να μπει στην κατσαρόλα,το έβγαλα από την μαρινάδα και το σκούπισα με χαρτί.
Σωτάρω 1 κρεμμύδι και προσθέτω το κρέας να πάρει χρώμα.
Ρίχνω 2 κ.σ. πελτέ και μια συσκευασία αποφλιωμένο ψιλοκομμένο ντοματάκι περασμένο στο μπλέντερ. Αφαίρεσα μόνο το σέλινο και όοοολη τη μαρινάδα την πρόσθεσα στην κατσαρόλα.
Βάζω 1κ.σ. ζάχαρη, αλάτι-πιπέρι και μαγειρεύω όπως οποιοδήποτε κοκκινιστό. Η γεύση φοβερή, η πείνα μας επίσης και μιας και πήγα στη λαϊκή σήμερα ένα γαυράκι ξυδάτο για τα όσπριά μας.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Αρχοντούλα Στρογγυλού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.