Συνταγές
Το πιο νόστιμο απ’ όλα τα φαγητά που δοκιμάσαμε είναι το αγριογούρουνο στιφάδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το κρέας του είναι με ίνες άρα σκληρό.
Αυτό που χρειάζεται απαραίτητα είναι να σιτέψει.
Τουλάχιστον δύο εβδομάδες στην συντήρηση.
Το ετοιμάζουμε λοιπόν.
Το τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος με νερό και λίγο ξύδι για 2 έως 3 ώρες.
Πρέπει να ασπρίσει.
Το ξεβγάζουμε, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο να στεγνώσει και να φύγουν καλά τα νερά.
Εννοείται από κάτω βάζουμε ένα ταψάκι να στραγγίζουν τα νερά.
Αλείφουμε παντού και καλά με ελαιόλαδο, ίσως χρειαστεί και έξτρα από πάνω ,πάπρικα γλυκιά και λίγη πικάντικη.
Χοντρό αλάτι.
Το τοποθετούμε σε μπωλ τόσο μικρό ισα που το χωρεί το κρέας μας και το κλείνουμε με το καπάκι.
Ανά τρεις μέρες το γυρνάμε.
Το αφήνουμε στο ψυγείο στο σημείο που η ψύξη είναι πιο δυνατή.
Μετά από δύο τουλάχιστον εβδομάδες
Ετοιμάζουμε μαρινάδα από την προηγούμενη του μαγειρέματος.
Κρεμμύδι, σκόρδο, μπαχάρι, πιπέρι σε κόκκους, καρότο, φύλλα δάφνης και κόκκινο ξηρό κρασί.
Βάζουμε να κάψει ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε το κρέας μας καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Μια κτσ. πελτέ ένα ποτήρι χυμό ντομάτας, δύο ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη.
Όταν πάρουν βράση σβήνουμε με λίγη από την μαρινάδα χωρίς τα μπαχαρικά.
Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστο νερό. Οταν αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο. Το ξεχνάμε σχεδόν.
Με δείκτη θερμοκρασίας από 1-9 το βάζουμε στο 3.
Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια μας.
Σε νερό που βράζει βουτάμε τα κρεμμύδια μας και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε.
Τα καθαρίζουμε πανεύκολα χωρίς να καίνε τα μάτια μας.
Τα ξεπλένουμε,τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το τηγάνι.
Όταν το κρέας μας είναι έτοιμο σε γάστρα τοποθετούμε το κρέας και κατόπιν τα κρεμμύδια.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό ζεστό.
Το νερό με φειδώ διότι τα κρεμμύδια θα αφήσουν υγρά.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, πιπέρι, μπαχάρι ,δάφνη, κύμινο τριμμένο, λίγο κόλιανδρο, σπόρους γλυκάνισου, αλάτι και σκόρδο.
Βάζουμε στο φούρνο μας στους 200 βαθμούς για μισή ώρα στις αντιστάσεις και στην κάτω θέση.
Πανέτοιμο και λαχταριστό.
Ίσως είναι μπελάς .
Παρόλα αυτά το φαγητό για να είναι νόστιμο χρειάζεται να του σταθείς.
Βεβαίως και γίνεται και στη χύτρα.
Θεωρώ ότι δεν έχει την νοστιμιά που έχει στο αργό ψήσιμο.
Η συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.