Συνταγές
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ !! Φανταστικό φαγητό, λουκούμι έγινε.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αγριογούρουνο
3 κιλά κρεμμυδάκια μικρά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
4 ντομάτες τριμμενες στον τρίφτη
1 κουταλιά πελτέ
6 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζανακι ξύδι
1 /3 από ξύλο κανέλας
6 -7 γαρυφαλακια
8 – 10 κόκκους μπαχαρι
3 φύλλα δάφνης
1 κλωναρακι δενδρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Κρασί
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Ξύλο κανέλας
Γαρύφαλλο
Μπαχαρι
Φύλλα δάφνης
Δενδρολίβανο
Σκόρδο
Κρεμμύδι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε ολα τα υλικά της μαρινάδας σε μια λεκάνη, βάζουμε το κρέας πλυμένο και κομμένο σε μερίδες, το κλείνουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Το πρωί το βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια τα πλένω και τα τρυπαω με το πιρούνι σε δύο μεριές, τα ζεματίζω για ένα λεπτό από το σημείο βρασμού και τα περνάω από το τηγάνι με λίγο λάδι να τηγανιστουν ελαφρώς.
Σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, ρίχνω τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί, τον πελτε να ψηθεί για ένα λεπτό ανακατεύοντας, σβήνω με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα και όλα τα υλικά εκτός τα κρεμμύδια και το αλάτι, κλείνουμε την γάστρα με το καπάκι και την βάζω σε προθερμασμενο φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία για μισή ώρα και μετά χαμηλώνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Στην μια ώρα του ψησίματος αφού έχει μαλακώσει λίγο το κρέας ρίχνω τα κρεμμύδια, το αλάτι και δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται να προσθέσω περισσότερο, καθώς και ξύδι.
Το αφήνουμε να ψηθεί καλά και να μελώσει η σαλτσούλα του, εάν δω ότι έχει πολλά υγρά δυναμώνουμε την θερμοκρασία όταν ρίχνω το αλάτι και βγάζω το καπάκι της γάστρας.
Νερό δεν βάζουμε καθόλου γιατί κατεβάζουν τα κρεμμύδια και οι ντομάτες υγρά και αφού ψήνεται στον φούρνο δεν εξατμιζονται.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.