Συνταγές
Αγαπημένη συνταγή για μελομακάρονα! Ήρθε η ώρα τους..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι:
•500 γρ. νερo •800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική •150 γρ. μέλι •3 στικ κανέλα •3 γαρίφαλα •1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
Μείγμα 1:
400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. σπορέλαιο
180 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
2-3 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
Μείγμα 2:
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
Για το σερβίρισμα:
μέλι, καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι γιατί πρέπει να έχει κρυώσει καλά τουλάχιστον 2 ώρες: Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, να βράσουν.
Μόλις το σιρόπι πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Σε ενα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά του μείγματος 1 και τα ανακατεύουμε με το σύρμα
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μείγματος Β. Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα 30 γρ. το κάθε ένα, και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.