Συνταγές
Αγαπημένη πρασοκιμαδόπιτα που πρέπει να την δοκιμάσεις άμεσα.. λιώνει στο στόμα σου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1κουτάκι 330ml σόδα
1 κουτ γλ αλάτι
2 κουτ γλ μπέικιν πάουντερ
3- 4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ σούπας ξίδι
αλεύρι περίπου 800- 1000 γρ να γίνει σχετικά μια σφιχτή ζύμη
Εκτέλεση
Την χωρίζουμε στη μέση
Αφήνουμε να ξεκουραστεί , ανοίγουμε 2 φύλλα τα οποία αλοίφουμε με μαργαρίνη , διπλώνουμε και αλοίφουμε συνέχεια μέχρι να γίνει ένα μικρό πακετάκι το κάθε φύλλο
Τα βάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση
Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το άσπρο μέρος τους
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
Λάδι για το τσιγάρισμα
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο ,1κουτ σουπ ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού γάλα
100 γρ φέτα
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια με τον κιμά, μόλις σωθούν τα υγρά , κατεβάζουμε από την φωτιά
Με λίγο λάδι αχνίζουμε τα πράσα με την ζάχαρη
Μόλις σωθούν τα υγρά ρίχνουμε το γάλα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν
Ενώνουμε τα 2 μείγματα και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα το γούστο μας
Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί
Ανοίγουμε το κάθε πακετάκι ζύμης σε φύλλο λόγο πιο μεγάλο από το ταψί
Βάζουμε την γέμιση και την τριμμένη φέτα και σκεπάσουμε με το επόμενο φύλλο κάνοντας γύρω γύρω τον κόθρο
Χαράζουμε και αλοίφουμε από πάνω λάδι ή βούτυρο
Ψήνουμε στους 200 βαθμ.για 45′-1 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.