Συνταγές
Αγαπημένα στριφτάρια με το λατρεμένο μας φύλλο
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou– “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα φύλλα :
*75 γρ. Προζύμι αναπιασμένο( 1+1+1) και φουσκωμένο
Το άφηνουμε όλο το βράδυ στον πάγκο μου να φουσκώσει
Αν δεν έχετε προζύμι βάζετε , κανονικά όλα τα υπόλοιπα υλικά
Δεν θα είναι όμως τόσο πανεύκολο το άνοιγμα των φύλλων ούτε τόσο φανταστικά γευστικά
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
300 -310 γρ. νερό
3 κσ ξύδι λευκό
6 κσ ελαιόλαδο
1 κγ αλάτι
Ανακατεύουμε ,ζυμώνουμε και αφήνουμε 40-50 λ να ξεκουραστεί
Γέμιση:
Θρυμματισμένη φέτα
3-4 κολοκυθοανθούς , χοντροκομμένα για το κάθε φύλλο
Λίγο μαυροπίπερο
Λίγο θυμάρι
Εκτέλεση :
Χωρίζουμε στα 9 το ζυμάρι μου και ανοίγουμε με πλάστη το κάθε φύλλο πασπαλίζοντας με νισεστέ ,την επιφάνεια και το ζυμαράκι
Οχι με τον παραδοσιακό τρόπο ,αλλά απλά πιέζοντας τον πλάστη πάνω στο φύλλο , περιμετρικά από το κέντρο προς τις άκρες
Πασπαλίζουμε το κάθε φύλλο με 2-4 κσ ελαιόλαδο
Απλώνουμε γέμιση ,οχι μέχρι τις άκρες, τυλίγουμε σε ρολό και ξανατυλίγουμε σε σαλιγκαράκι
Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα φύλλα
Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί
Αλείφουμε απο πάνω με λίγο λάδι ανακατεμένο με 2 κγ γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι απλό ή μαύρο ή και με τα δύο
Ψήνουμε στον αέρα,170 β. για 45-55 λ. περ.
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou– “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.