Συνταγές
Σήμερα φτιάξαμε μπιφτέκια γεμιστά με σαλάτα από πατάτες βραστές και σπιτικό ζυμωτό ψωμί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελευθερία Κατσάνου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά κιμά μοσχαρίσιο 1.200 ήταν..
1 κρεμμύδι μεγάλο
1φλωρινης πιπεριά
Ψωμάκι το κάνω στο μούλτι
1αυγο
Μαιντανο , δυόσμο, ρίγανη
Μουστάρδα , 1 μεγ. ΝΤΟΜΑΤΑ
Ξύδι κ χυμό από 1 ΛΕΜΟΝΙ
Λαδακι , αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση
Τέλος ρίχνουμε φέτα σε κομμάτια..πολύ ωραία να τα δοκιμάσετε
Πατάτες βραστές ,ντομάτα , ελιές, κρεμμύδι ,αυγά βραστά αλάτι ,πιπέρι κοκ ,λάδι, ρίγανη κ ξύδι.
Για το ψωμάκι βάζω..
4,5 κουπες αλευρι
2,5 κουπες χλ.νερο
1,5 μαγιά ξηρή έβαλα
Αλάτι
Εκτέλεση
Αλεύρι παίρνει λίγο ακόμα μέχρι να μην κολλάει στα χέρια..αφήνουμε 12 ώρες.να φούσκωσει σκεπασμένο με μεμβράνη σε ζεστό μερος.το έφτιαξα απ’ το βράδυ
ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ το εψησα στον αερα στους 200β..μέσα στη γάστρα με το καπάκι για περίπου 40λεπτα κ μετά αλλά 15 χωρίς καπάκι κ έτοιμο
Η Συνταγή είναι από Ελευθερία Κατσάνου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αγαπημένα Κεφτεδάκια με σάλτσα τυριού.. Πολύ αφράτα!
Υλικά
Ελαιόλαδο
3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Μαϊντανό
Ζύμη
3/4 φλυτζ. αλεύρι
2 αυγά
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο κύβο κρέατος
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Σάλτσα τυριού
200 γρ. τριμμένο τυρί για το λιώσιμο
1 φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγανάκι, ρίξτε το τυρί και το γάλα και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει.
2. Σε ένα μπολ ανάμειξης, προσθέστε τα συστατικά της ζύμης και ανακατέψτε για να ενωθούν.
3. Ρίξτε τη ζύμη με ένα κουτάλι σε ένα ζεστό και λαδωμένο ταψάκι με εσοχές. Προσθέστε ψιλοκομμένο μπέικον σε κάθε εσοχή.
4. Μόλις η ζύμη αρχίσει να φουσκώνει , γυρίστε την κυκλικά.
5. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα τυριού.
6. Πασπαλίζουμε με τυρί στην κορυφή και τελειώνουμε με μαϊντανό και μαύρο πιπέρι.