Connect with us

Γλυκα

Ίσως η ωραιότερη τούρτα τριπλής σοκολάτας από την Αργυρώ

Υλικά για 8 μερίδες: Για το παντεσπάνι: 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 100 γραμμ. ζάχαρη 75 γραμμ. αλεύρι up κοσκινισμένο 25 γραμμ. άγλυκο κακάο κοσκινισμένο Για το σιρόπι: 75 γραμμ. φρέσκο γάλα 2 κ.σ. κονιάκ 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο Για τη μους πικρής σοκολάτας: 110 γραμμ. κουβερτούρα πολύ καλής ποιότητας (σε κομματάκια) 50 ml κρέμα […]

Published

on

2872119248 fa1dd9e606

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά για 8 μερίδες:
Για το παντεσπάνι:

  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 75 γραμμ. αλεύρι up κοσκινισμένο
  • 25 γραμμ. άγλυκο κακάο κοσκινισμένο

Για το σιρόπι:

  • 75 γραμμ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

Για τη μους πικρής σοκολάτας:

  • 110 γραμμ. κουβερτούρα πολύ καλής ποιότητας (σε κομματάκια)
  • 50 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ

Για τη μους λευκής σοκολάτας:

  • 225 γραμμ. λευκή σοκολάτα (σε κομματάκια)
  • 50 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ
  • 500 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Για το γλάσο σοκολάτας γάλακτος:

  • 350 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος (σε κομματάκια)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι:

Χτυπάμε τ’ αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 7΄-8΄ ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κοσκινισμένο κακάο και τα ενώνουμε απαλά διπλώνοντας με σπάτουλα για να μη χάσουμε τον αέρα που εγκλωβίσαμε στα χτυπημένα αυγά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι με διάμετρο 23 εκ.

Ψήνουμε το παντεσπάνι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄-25΄, να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα. Όταν ψηθεί, αφήνουμε να περάσουν 5΄-6΄, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά να ενωθούν. Δεν τα βράζουμε, γιατί θα κόψει το γάλα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε συγχρόνως τη μους πικρής και τη μους λευκής σοκολάτας:

Σε κατσαρολίτσα ή τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε την πικρή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ. Το ίδιο κάνουμε και με τη λευκή σοκολάτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Χτυπάμε τα 500 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ σε παχύρρευστη μορφή. Η υφή της να μοιάζει με γιαούρτι, όχι με σαντιγί.

Παίρνουμε τα 2/3 από την παχύρρευστη κρέμα και τα ενώνουμε απαλά με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Αφήνουμε τη μους λευκής σοκολάτας στο ψυγείο για 15΄. Ενώνουμε την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα (1/3) με τη λιωμένη πικρή σοκολάτα.

Αφήνουμε τη μους πικρής σοκολάτας στο ψυγείο για 15΄.

Για το στήσιμο της τούρτας: Στη φόρμα που ψήσαμε το παντεσπάνι στρώνουμε μεμβράνη (να περισσεύει από τα τοιχώματα αρκετή). Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε 2 μέρη. Βάζουμε στη φόρμα ένα κομμάτι παντεσπάνι. Το αλείφουμε με πινέλο, με αρκετό σιρόπι, να ποτίσει καλά. Απλώνουμε επάνω τη μισή μους λευκής σοκολάτας.

Καλύπτουμε με όλη τη μους πικρής σοκολάτας. Τέλος, κάνουμε μία στρώση με την υπόλοιπη μους λευκής σοκολάτας. Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε καλά με πινέλο. Γυρίζουμε τις μεμβράνες που προεξέχουν από τη φόρμα και καλύπτουμε καλά όλη την επιφάνεια της τούρτας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες – ακόμα καλύτερα για μία νύχτα.

Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας γάλακτος: Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα γάλακτος με την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ. Ξεφορμάρμουμε την τούρτα, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τοποθετούμε σε τουρτιέρα. Περιχύνουμε με το γλάσο. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : argiro

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές13 ώρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές14 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές17 ώρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές19 ώρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές19 ώρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές21 ώρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές23 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές2 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές2 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές3 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές3 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές4 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές4 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές5 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές5 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Exit mobile version