Ζυμαρικα
Έτσι θα φτιάχνω το παστίτσιο από και στο εξής!
Αυτό το παστίτσιο είναι σκέτο αριστούργημα! Θα κλέψει την παράσταση στο Κυριακάτικο τραπέζι σου! Μπορεί να παίρνει λίγο χρόνο παραπάνω από τα υπόλοιπα φαγητά για να γίνει, αλλά η γεύση του θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη σου! Καλή απόλαυση!
Υλικά
Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 ντομάτα
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι-Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
1 κιλό μακαρόνια Νο2
Για τη Μπεσαμέλ
1 1/2 λίτρο γάλα
9 κουταλιές αλεύρι
Μοσχοκάρυδο
50 γρ βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι
150 γρ φέτα
2 αυγά
Αυγό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη συνταγή τσιγαρίζοντας τα κρεμμύδια σε καυτό ελαιόλαδο. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τον κιμά και τον καβουρδίζουμε.
Όταν πάρει σκούρο χρώμα ο κιμάς, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, την σάλτσα, την ρίγανη, την δάφνη, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του.
Συνεχίζουμε και σε νερό που βράζει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια όση ώρα αναγράφετε στην συσκευασία.
Κατόπιν φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Διαλύουμε το αλεύρι στο κρύο γάλα.
Τα σουρώνουμε σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Έπειτα, λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου και απλώνουμε τα μισά μακαρόνια.
Τοποθετούμε τον κιμά και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Στη συνέχεια, καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και απλώνουμε το χτυπημένο αυγό.
Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Το παστίτσιο μας είναι έτοιμο! Είναι μία συνταγή εγγύηση για το γευστικό της αποτέλεσμα και δύσκολα θα την αλλάξεις!
Ακολουθεί η συνταγή βήμα βήμα στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!