Συνταγές
Έτοιμη και η δική μας λαγάνα ! Με ταχίνι και μέλι, από τις πιο νόστιμες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φέτος ετοιμάσαμε μία ξεχωριστή συνταγή για λαγάνα! Γίνεται με ταχίνι και μέλι και θα την αγαπήσετε σίγουρα! Η συνταγή βγάζει 2 μεγάλες λαγάνες! Καλή απόλαυση!
Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
350 ml νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ταχίνι
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Σουσάμι
2 κουταλιές νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας, παίρνοντας ένα μπολ και διαλύοντας την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ταχίνι και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε. Στην πορεία, ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.
Τέλος, όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας, την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε δύο μέρη, προκειμένου να κάνουμε 2 λαγάνες στην συνέχεια.
Κατόπιν, παίρνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, το όποιο λαδώνουμε και απλώνουμε σουσάμι στην βάση του.
Έπειτα, ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια μας να πάρει σχήμα λαγάνας.
Σκεπάζουμε τη λαγάνα και την αφήνουμε για 30 λεπτά ξανά για να φουσκώσει.
Έπειτα, την αλείφουμε με το μέλι που έχουμε διαλύσει στο νερό πατάμε με τα δάχτυλά μας να πάρει το χαρακτηριστικό σχήμα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Έτοιμη και η φετινή λαγάνα μας! Καλή Σαρακοστή με υγεία!
Δες αναλυτικά τη συνταγή στο βίντεο παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!