Γλυκα
Έντονο γευστικά σοκολατένιο σαλάμι με καρύδια και ξερά φρούτα, με τα τριμμένα μπισκότα των γιορτών
Υλικά 70γρ σοκολάτα κουβερτούρα 70γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 250γρ ψιλοτριμμένα στεγνά μπισκότα (κουραμπιέδες, σαμπλέ, μελομακάρονα, ακόμα και λουκούμια!) 4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένοι καρποί (φυστίκια Αιγίνης, καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα) 2 κουταλιές σούπας καφέ ή λικέρ ή ποτό (ουϊσκι, κονιάκ, ρούμι, βότκα) άχνη για πασπάλισμα Εκτέλεση Λυώστε τη σοκολάτα, σε μπαίν μαρί, και αφήστε να κρυώσει […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
70γρ σοκολάτα κουβερτούρα
70γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
250γρ ψιλοτριμμένα στεγνά μπισκότα (κουραμπιέδες, σαμπλέ, μελομακάρονα, ακόμα και λουκούμια!)
4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένοι καρποί (φυστίκια Αιγίνης, καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα)
2 κουταλιές σούπας καφέ ή λικέρ ή ποτό (ουϊσκι, κονιάκ, ρούμι, βότκα)
άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λυώστε τη σοκολάτα, σε μπαίν μαρί, και αφήστε να κρυώσει εντελώς στον πάγκο της κουζίνας.
Χτυπήστε το βούτυρο με το μιξερ ή με ένα σύρμα χεριού μέχρι να αφρατέψει. Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μπορέσει να αφρατέψει με το χτύπημα.
Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα μπισκότα, τους καρπούς και το ποτό και ανακατέψτε καλά. Θα νομίζετε πως η κρέμα δεν είναι αρκετή για να τα καλύψει.
Μοιράστε το μίγμα σε δύο κομμάτια μεμβράνης και σχηματίστε τα σε κορμό, πιέζοντας σταθερά ώστε να φύγει ο αέρας και να αποκτήσει “σώμα” το σαλάμι. Στρίψτε τις άκρες και αφού είστε σίγουρες πως έχετε σχηματίσει ένα ενιαίο σαλάμι, βάλτε στο ψυγείο να παγώσουν.
Ξετυλίξτε από τη μεμβράνη και περάστε τα σαλάμια από ζάχαρη άχνη. Τύλιξα τα δικά μου σε χαρτί κουζίνας, έδεσα με κορδελίτσες σαν καραμέλα, και τα ξαναέβαλα στο ψυγείο. Μια εβδομάδα μετά η άχνη ήταν ορατή στο σαλάμι, σημάδι πως δεν έλυωσε. Αυτό έγινε γιατί δεν είχαν υπερβολική υγρασία τα μπισκότα.
Περισσότερα στο : tastefull