Συνταγές
Ήρθε για να μείνει, ένα σαλάμι διαφορετικό από τα συνηθισμένα – απαιτείται δοκιμή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
450γρ θρυμματισμένα μπισκότα
1/2 κούπα κακάο
200γρ βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
1/2 κούπα ζαχαρούχο γάλα
1/3 κούπας καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να ετοιμάζουμε το μείγμα μας.
2. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα καρύδια.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, τα καρύδια, το κακάο, το ζαχαρούχο, το καραμελωμένο ζαχαρούχο, το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
4. Ανοίγουμε μια μεμβράνη και ρίχνουμε το μισό από το μείγμα. Το πιέζουμε με τα χέρια μας να πάρει το σχήμα του σαλαμιού. Κλείνουμε την μεμβράνη και βάζουμε το σαλάμι στην κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να σκληρύνει. Κάνουμε το ίδιο και για το άλλο μισό.
5. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
* χρησιμοποίησα μπισκότα Lotus Biscoff αν δεν βρείτε χρησιμοποιείστε Petit Beurre
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”