Συνταγές
Ένα πιάτο λουκούμι – κατσικάκι με μέλι και φυστίκι αιγίνης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Χρειαζόμαστε 5 κιλά κατσικάκι , 10 πατάτες μικρες , χυμό λεμονιού από 2 λεμονια, 3 σκελίδες σκόρδου , 2 κσ μουστάρδα , 2 κσ θυμάρι ξερό , ελαιόλαδο , λίγο βουτυρο , 100ml κρασι λευκο , ζεστό νερό , 1 κύβο κοτοπουλου , 5 μικρες ντοματες , αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Χρειαζομαστε 10 κλωναρακια θυμάρι ( μονο τα φύλλα), 1 κσ ξερό θυμάρι , 100γρ φυστικι αιγινης, 50γρ λιωμενο βούτυρο, 50γρ ελαιόλαδο , 100ml μέλι, 1 κσ μουστάρδα , 1 κγ ξυσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε πυρέξ μαζί με το μισό ελαιόλαδο , το κύβο διαλυμενο σε ζεστό νερό , τη μουστάρδα , το σκόρδο ψιλοκομμένο , χυμό από 1 λεμόνι , το κρασί , το μισό βουτυρο , 1 κσ θυμάρι , αλάτι και πιπέρι !
Τις ανακατεύουμε καλά και τις απλώνουμε στο πυρέξ
Κοβουμε τις ντοματες και τις βαζουμε ανάμεσα στις πατάτες
Πλένουμε το κατσικάκι και το βάζουμε σε μπωλ και αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο , ελαιόλαδο , αλάτι , πιπέρι και θυμάρι
Κόβουμε σε μπαστουνακια το σκορδο και το μπηγουμε στο κατσικάκι σε τρύπες που ανοίγουμε με το μαχαίρι μας
Τοποθετούμε το κατσικάκι πάνω στις πατάτες και το βάζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους κελσιου για 1 ώρα
Στη συνέχεια ανεβαζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και αλείφουμε με το γλασο το κατσικάκι και το ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά αλειφοντας κάθε 5 λεπτά
Βάζουμε όλα τα υλικά του γλασου στο μουλτι και πολτοποιουμε
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.