Συνταγές
Ένα παστίτσιο με πολύ ωραία γεύση και φτιαγμένο με αστείρευτη αγάπη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Joseph Xanthos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαριζουμε σε λίγο ελαιόλαδο δύο ψιλοκομμένα κρεμμύδια με λίγη ζάχαρη στη συνέχεια ψιλοκόβουμε μια σκελίδα σκόρδο και συνεχίσουμε το σωταρισμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας και συνεχίζουμε να σωταρουμε για ακόμα 2 λεπτά .
Ρίχνουμε 800 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά και τσιγαριζουμε για 5 λεπτά να πάρει χρώμα προσθέτουμε ένα ολόκληρο κουτί 400 γραμμαρίων κονκασε ντομάτας ,2 κύβους βοδινού ,1 κουταλιά του γλυκού κανέλα και 2 φύλλα δάφνης.
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου για 20 λεπτά μέχρι να φύγουν σχέδον όλα τα υγρά μας .
Αφαιρουμε τα φύλλα της δάφνης και αφήνουμε την σάλτσα μας στην ακρια .
Βράζουμε 350 γραμμάρια πένες μέχρι να γίνουν al dente και σουρωνουμε και κρατάμε τα ζυμαρικά μας στην άκρη αφού ρίξουκε μέσα λίγο ελαιόλαδο ,150 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα και δύο αυγά και τα ανακατέψουμε καλά .
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 100 γραμμάρια βούτυρο και προσθέτουμε μέσα 100 γραμμάρια αλεύρι .
Προσθέτουμε ένα λίτρο γάλα λίγο λίγο και σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει η μπεσαμέλ μας .
Αφαιρουμε από την φωτιά μόλις δούμε να βγάζει τις πρώτες φουσκάλες.
Ρίχνουμε μέσα 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα ,αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε καλά .
Στο τέλος ρίχνουμε μέσα και 3 κρόκους και ανακατεύουμε και πάλι καλά .
Ρίχνουμε μια κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ μας μέσα στο κιμά μας .
Πιάνουμε τις πένες και τις στρώνουμε μια μια μέσα στο ταψί την μια δίπλα στην άλλη και κάνουμε 3 στρώσεις.
Απο πάνω απλωνουνε τον κιμά μας και τέλος από πάνω απλώνουμε την μπεσαμέλ μας .
Πάνω από την μπεσαμέλ ρίχνουμε 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά .
Αφηνουμε το παστίτσιο μας τουλάχιστον για μια ώρα να κρυώσει και κόβουμε και σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο θυμάρι
Η Συνταγή είναι από Joseph Xanthos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.