Συνταγές
Ένα νόστιμο κέικ με αχλάδι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Elly Kalantzis– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
50 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια σκούρο καφέ ζάχαρη
3 μεσαίου μεγέθους αχλάδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε όγδοο
150 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια σκούρο καφέ ζάχαρη
3 αυγά
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκονη άαπο μόνο του..(φαρίνα Νωμιζω λέγετε )
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετήστε το 50g βούτυρο και 100g καστανή ζάχαρη στο Thermomix για 4 λεπτά στους 100 στην ταχύτητα 1 (έτσι είναι ωραίο και αφρώδες). Ρίξτε σε ένα δοχείο 22cm με χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα αχλάδια στην καραμέλα σε κυκλικό μοτίβο . Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 2 λεπτά στο Speed 5 έως ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά, μέσα από την οπή στο καπάκι, χτυπώντας για περίπου 30 δευτερόλεπτα μετά από κάθε προσθήκη.
Προσθέστε το αλεύρι και τη σκόνη ψησίματος. Ενεργοποιήστε την ταχύτητα 4 και τη στιγμή που βλέπετε (κοιτάζοντας μέσα από την τρύπα στο καπάκι) ότι το αλεύρι συνδυάζεται απενεργοποιήστε το. Πιέστε προσεκτικά τα αχλάδια για να μην διαταράξετε το μοτίβο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180 μοιρών για 40 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. Elly Kalantzis– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.