Συνταγές
Πολύ ωραία φανουρόπιτα – Βοήθεια σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
3 κουπες αλευρι που φουσκωνει μονο του
1 κουταλακι του γλυκου σοδα
1,1/2 κουταλακι του γλυκου κανελα
1/2 κουταλακι του γλυκου γαριφαλο
2/3 κουπας αραβοσιτελαιο
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα χυμο πορτοκαλιου η νερο
1/2 κουπα χονδροκομμενα καρυδια
1/2 κουπα σταφιδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ ανακατεψτε ολα τα στερεα μαζι
Σε ενα αλλο μπολ ανακατεψτε το λαδι με την ζαχαρη!! χτυπηστε για 5 στο μιξερ και προσθεστε τον χυμο πορτοκαλιου
Ριχνετε το αλευρι ανακατεμενο με ολα τα στερεα υλικα που γραφω παραπανω και ανακατευεται καλα
Αδειαστε το μειγμα σε ταψακι 28 εκ η σε ατομικα μπολακια λαδωμενα και αλευρωμενα και ψηστε στους 175 σε προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα περιπου
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ένα κέικ με καλοκαιρινά φρούτα
Η Συνταγή είναι από κ. Elenfly Helenz – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγα
125 γρ βουτυρο αγελαδος
1 ποτηρι πορτοκαλαδα
Ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
2 βανιλιες
1+ 1/2 ποτηρι ζαχαρη
1 κουταλια της σουπας μπεκιν
2 ποτηρια αλευρι για ολες τις χρησεις μυλοι αγ. Γεωργιου
Λιγα βερυκοκκα και λιγα κερασια
Ζάχαρη άχνη για το πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη 4 λεπτα και μετα χτυπαμε ενα ενα τα αυγα. Ριχνουμε το ξυσμα και τις βανιλιες.
Ριχνουμε το μπεκιν στο αλευρι και προσθετουμε στο μιγμα σε χαμηλη ταχυτητα εναλλαξ με την πορτοκαλαδα
Βουτυρωνουμε ενα ταψι και το αλευρωνουμε ή στρωνουμε λαδοκολλα. Μολις ριξουμε το μιγμα στο ταψι το ισιωνουμε
Και βαζουμε κερασια χωρις το κουκουτσι και βερυκοκκα
Το ψηνουμε σε αντιστασεις 190 – 200 βαθμους 45 λεπτα περιπου δοκιμαζετε παντα με το μαχαιρι αν ψηθηκε
Οταν το βγαλουμε το πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη
Μπορειτε να το σερβιρετε στο πρωινο ή στον απογευματινο καφε με παγωτο!
Η Συνταγή είναι από κ. Elenfly Helenz – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.