Συνταγές
Ένα θαυμάσιο μωσαϊκό “ντυμένο” με τα “καλά” του!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μωσαϊκό χτύπησα 1 Βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κούπα άχνη στη συνέχεια πρόσθετουμε 1 αυγό, 1 1/2 σφηνάκι κονιάκ και 2 κ.σ. κακάο.
Σπάμε σε κομμάτια 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ τα βαζουμε μέσα στο προηγούμενο μίγμα και τ’ ανακάτευουμε όλα πολύ καλά.
Σε στρογγυλή πιατέλα βαζουμε διαφανή μεμβράνη, έστρωσα μέσα καλά το γλυκό και το βαζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά. Όταν πάγωσε, χτύπαμε μια σαντιγύ morfat με ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα και κάλυπτουμε το μωσαϊκό.
Τα σχέδια τα κανουμε με λίγη λιωμένη κουβερτούρα και γύρω γύρω έτριψα καρυδάκι.
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μωσαϊκό – Απίθανο κλασσικό και αγαπημένο γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων!.
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ βουτυρο
250 γρ αχνη
250 γρ μπισκότα Μιράντα /πτι μπερ σπασμένα σε μικρα κομματάκια
50 γρ κακάο
40 γρ κονιάκ (προαιρετικά )
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το Βούτυρο και πρόσθετουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα να ανακατευτούν
Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα και τύλιγουμε σε μεμβράνη (η σε μακρόστενη φόρμα για κεικ) και το βάζουμε στη κατάψυξη
Το διατηρουμε εκεί και κόβω κομμάτια κάθε φορά ποτ θέλουμε να σερβίρω
(Για μακρόστενη φόρμα του κεικ θέλουμε διπλα υλικά )
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.