Συνταγές
Ένα εύκολο και εντυπωσιακό γλυκάκι για κάθε περίσταση
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ :
2πακετα μπισκότα πχ πτι-μπερ
1κουτι γάλα ζαχαρούχο
1κιλο γιαούρτι στραγγιστό
6γρ.ζελατινη σκόνη.
Μαρμελάδα για το στόλισμα
λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη
λίγα κεράσια γλυκό του κουταλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ένα μπόλ σπάμε τα μπισκότα με το χέρι μας και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μικρό μπολακι βάζουμε λίγο νερό κρύο και ρίχνουμε εκεί την ζελατίνη να φούσκωσει.
Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το γιαούρτι και το ζαχαρούχο και τα ανακατεύουμε.Ζεστενουμε μισό κρασοποτηρο νερό και το ρίχνουμε στην φουσκωμένη ζελατίνη το ανακατεύουμε το σουρώνουμε από ένα ψιλό σουρωτήρι και αφού την ανακατέψουμε την ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι και τέλος ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα.
Τα ανακατεύουμε να υγραθουν και αυτά και τα βάζουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση αφού πρώτα έχουμε βάλει λουρίδες λαδόκολλα γύρω γύρω για να μπορέσουμε να το βγάλουμε στο τέλος χωρίς να χαλάσουμε το γλυκό μας. Το βάζουμε για μια νύχτα στο ψυγείο.
Το πρωί το χαράζουμε σε Κομμάτια βουτωντας κάθε φορά το μαχαίρι σε χλιαρό νερό. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και κάνουμε μικρές ροζέτες που βάζουμε επάνω στην κάθε μία 1 κερασάκι. Αν θέλουμε την χρωματίζουμε την κρέμα γάλακτος.
Την βάζουμε και 1ωρα κατάψυξη και είναι έτοιμη για σερβίρισμα
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.