Συνταγές
Ένα ελαφρύ νόστιμο και πάρα πολύ εύκολο κωκ ταψιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρια Γιωρ’Αντω’Ειρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το Παντεσπάνι
5 αυγά
100 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά νερό
10 γρ μπέικιν
70 γρ φαρίνα
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα. Στην συνέχεια, χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το νερό, το μπείκιν, την φαρίνα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη. Έπειτα, ενώνουμε τα δύο μείγματα με απαλές κινήσεις. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 2 φόρμες 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. (Εγώ το έβαλα σε μια φόρμα κ όταν ψήθηκε το χώρισα στα τρία γιατί βγαίνει πολύ παχυ)
ΥΛΙΚΑ
Για την Κρέμα
3 κρόκους
1 λίτρο γάλα
70 γρ νισεστέ(εγώ έβαλα κορν φλαουρ)
70 γρ αλεύρι
200 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ενώνουμε όλα τα υλικά εκτός από τις βανίλιες και τα χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας. Στην συνέχεια, το σουρώνουμε σε μία κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνει κρέμα. Την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες
Για την Γκανάζ
150 γρ σοκολάτα
200 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην κομμένη σοκολάτα βάζουμε την καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.(εγώ έβαλα 100 γρ κουβερτουρα κ 70 γρ γαλα εβαπορέ ΑΔΥΑΛΛΥΤΟ κ μια κουταλιά μελι σε ένα κατσαρολακι κ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθει)
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Χρησιμοποιούμε το ένα παντεσπάνι ως βάση. Για μεγαλύτερη ευκολία τα βάζουμε σε αποσπώμενη φόρμα. Απλώνουμε την κρύα κρέμα πάνω από το πρώτο παντεσπάνι και στην συνέχεια, σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Έπειτα, περιχύνουμε την γκανάζ από πάνω.Τέλος, αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Μαρια Γιωρ’Αντω’Ειρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.