Γλυκα
Ακόμα μια εκπληκτική συνταγή – Ανάλαφρο και δροσερό κωκ ταψιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μαγικό κωκ ταψιού με βελούδινο παντεσπάνι και αέρινη κρέμα!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για τη βάση
-5 αυγά
-λίγο αλάτι
-2 κουταλιές ζάχαρη
-100 γρ. ζάχαρη
-70 γρ. αλεύρι γοχ.
-10 γρ. μπέικιν
-2 βανίλιες
-1 κουταλιά νερό
για την κρέμα
-1 λίτρο γάλα
-120 γρ. νισεστέ
-150 γρ. ζάχαρη
-50 γρ. βούτυρο
-2 βανίλιες
-200 ml. κρέμα γάλακτος
για την γκανάζ
-250 γρ. κουβερτούρα
-200 ml. κρέμα γάλακτος
-100 γρ. λευκή σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή με την παρασκευή της βάσης, χωρίζοντας με τον διαχωριστή, τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
Στο μπωλ με τα ασπράδια, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου να αφρατέψουν, ρίχνουμε τη ζάχαρι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στο δεύτερο μπωλ με τους κρόκους των αυγών, ρίχνουμε τα 100 γρ. ζάχαρι και χτυπάμε πάλι με το μίξερ να αφρατέψουν. Ρίχνουμε κατόπιν μέσω κόσκινου το αλεύρι και το μπέηκιν, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις βανίλιες, το νερό συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μίγμα με τα ασπράδια στο μπωλ με το μίγμα των κρόκων και ανακατεύουμε με τη μαρίζ, όταν είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε ένα ταψί 40 εκ. με λαδόκολλα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα.
Προχωράμε στην παρασκευή της κρέμας. Αναμιγνύουμε το γάλα με το νισεστέ.
Βάζουμε μία κατσαρόλα στην κουζίνα και αδειάζουμε τη ζάχαρι και το μίγμα με το νισεστέ. Ανακατεύουμε έως ότου να πήξει και να γίνει κρέμα.
Τότε, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες ανακατεύοντας έως ότου να λιώσουν.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη την κατσαρόλα και την βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο.
Συνεχίζουμε χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με το μίξερ ώστε να γίνει σαντιγύ και σταδιακά προσθέτουμε την κρύα κρέμα που βγάλαμε από το ψυγείο.
Αφού έχουμε βγάλει το ταψί από το φούρνο, αδειάζουμε και στρώνουμε την κρέμα.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της γκανάζ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας έως ότου να λιώσει καλά.
Απλώνουμε την γκανάζ ομοιόμορφα επάνω από την κρέμα στο ταψί και την στρώνουμε.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και την βάζουμε σε κορνέ και στολίζουμε.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις και εσύ σπίτι σου την πιο νόστιμη συνταγή για “κωκ ταψιού”
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι, και καλή σου απόλαυση..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!