Συνταγές
Ένα εκμεκ καταΐφι εντελώς διαφορετικό από τα άλλα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ίσως από τα πιο νόστιμα και όμορφα γλυκά που έχουμε φτιάξει ποτέ. Ένας οργασμός γεύσεων και υφών σε ένα μικρό γλυκάκι !!
Ψημένες φωλιές κανταϊφιού σιροπιασμένες, γεμιστές με καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης, κρέμα ζαχαροπλαστικής, κτυπημένη κρέμα γάλακτος και τριμμένα φιστίκια..
Η Συνταγή είναι από Panos Assiotis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΦΩΛΙΕΣ
Αφρατεύουμε το κανταΐφι και το βουτυρώνω με 200 γρ λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια το τοποθετουμε σε μικρές φόρμες σιλικόνης για μάφινς με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει ένα βαθούλωμα ώστε να δημιουργηθεί η φωλιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις βγάζουμε από τις θήκες και τις τοποθετουμε σε ένα ταψί.
ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε για λίγα λεπτά 2 φλιτζάνια ζάχαρη με 1 φλυτζάνι νερό για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε 1 κγ χυμό λεμονιού , 1 βανιλίνη και τα καβουρδισμένα φιστικια Αιγίνης (200γρ )και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά ακόμα
ΚΡΕΜΕΣ
Φτιάχνουμε μία κλασσική κρέμα πατισερί / ζαχαροπλαστικής
Επειδή δεν είχα αυγά λόγου του αποκλεισμού μας από τα χιόνια, φτιαξουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ που είναι σε σκόνη
Κτύπησουμε και μια κρέμα γάλακτος με φουλ λιπαρά ώστε να γίνει σαντιγύ
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Τοποθετουμε τις φωλιές σε ένα ταψί και βάζω στην κάθε μία λίγα φιστίκια Αιγίνης που είναι στο σιρόπι και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε και λίγο σιρόπι .
Στη συνέχεια με ένα κορνέ βάζουμε λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής, από πάνω λίγη σαντιγί και στο τέλος λίγα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης . Τοποθετουμε το ταψί στο ψυγείο για 2-3 ώρες και καλή μας απόλαυση
Η Συνταγή είναι από Panos Assiotis– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.