Συνταγές
Ένα διαφορετικό γλυκό ταψιού κανταίφι πολύ σπέσιαλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ:
1 πακετο κανταιφι,300 γρ αγελαδινο βουτυρο Ολυμπος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιωνουμε τα 250 γρ βουτυρο. Με το υπολοιπο βουτυρο βουτυρωνουμε καλα το ταψι φουρνου. Ριχνουμε το κανταιφι μεσα και το ανοιγουμε παρα πολυ καλα. Πανω στο κανταιφι ριχνουμε το λιωμενο βουτυρο και τα ανακατευουμε μαζι (κανταιφι-βουτυρο) πολυ καλα να μουσκεψει το κανταιφι
Το ισιωνουμε και στην συνεχεια το ψηνουμε στους 180 β προθ. αντιστ. μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει καλα χωρις να καει
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη, μισο λεμονι για 5 λεπτα
Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 1 κ.σ. βουτυρο και το αφηνουμε να λιωσει μονο του χωρις να ανακατευουμε
Παιρνουμε το ταψι η ταπερ που θα συναρμολογησουμε:
Βαζουμε στον πατο κανταιφι και σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλα. Το αφηνουμε να κρυωσει
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 φλ.τσαγιου αχνη ζαχαρη 2 κ.σ. γαλα φρεσκο
Βαζουμε την σαντιγυ απαλα πανω στο κρυο κανταιφι και στην συνεχεια το βαζουμε στο ψυγειο για 3 ωρες
Το υπολοιπο κανταιφι το βαζουμε σε ενα σκευος και το σιροπιαζουμε ελαφρως με κουταλι
Βγαζουμε το κρυο γλυκο απο το ψυγειο και με πολυ προσοχη βαζουμε πανω κανταιφι
Τελος ριχνουμε πανω καβουρδισμενο φυστικι η αμυγδαλο
Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν το πιο λαχταριστό γλυκό ταψιού!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”