Συνταγές
Ένα γαλακτομπούρεκο που βγήκε σούπερ – Απλά τέλειο καλή απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Χρύσα Ψωμιάδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1ον για το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2,5 κούπες ζάχαρη, 500 ml. νερό και 3-4 φλούδες από λεμόνι. Μόλις αρχίζει να βράζει αποσύρουμε μετά από 5 λεπτά από την φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει καλά.
2ον για την κρέμα, σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει να βράζει ρίχνουμε 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό, 1,5 κούπα ζάχαρη, 2 βανίλιες και ανακατεύω. Όσο αρχίζει να δένει ρίχνουμε 50 gr. βούτυρο και 4 αυγά. Ανακατεύω και αφήνω να κρυώσει καλά.
3ον, λιώνω βούτυρο αγελαδινό, αλείφουμε καλά το ταψί και απλώνουμε έτοιμα φύλλα κρούστας.
Στρώνουμε 5-6 φύλλα στην βάση και εναλλάξ ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε την κρέμα που έχει κρυώσει. Κλείνω τις άκρες, τις αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε τα υπόλοιπα 5-6 φύλλα κρούστας και βουτυρώνω καλά. Κλείνουμε καλά τα πλάγια και χαράσω τα κομμάτια.
4ον προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε στον αέρα για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφού βγει και είναι ζεστό ρίχνω το κρύο σιρόπι.
Κόβουμε αφού κρυώσει.
Η συνταγή είναι από Χρύσα Ψωμιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιάξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς.