Συνταγές
Άψογα κιμαδοπιτάκια με φύλλο σαν σφολιάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
200 ml νερό
500 γρ αλεύρι
1 αυγό
1 κουταλάκι γλ κοφτό αλάτι
Λιωμένο Βούτυρο για επάλειψη των φυλλων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά.
Το χωρίζουμε στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα, τα βουτυρώνουμε τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και τα τυλιγουμε στον πλάστη.
Το κόβουμε κατά μήκος μετά σε τέσσερα κομμάτια τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο τα τυλιγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.
ΓΕΜΙΣΗ
250 γρ κιμάς
1 μεγάλη πατάτα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πρέζα Αλάτι
1 πρέζα Πιπέρι
1 πρέζα Γλυκιά πάπρικα
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προαιρετικά Μισή πιπεριά πράσινη και κόκκινη κομμένες σε μικρά κυβακια.
Ότι τυρί θέλει ο καθένας εγώ έβαλα γκούντα και ενταμ, πηγαίνει όμως και φέτα.
Σωταρουμε τον κιμά με λίγο λάδι να αλλάξει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι την πιπεριά και την πατάτα να μαραθουν, το αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι την πάπρικα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε τετραγωνο φύλλο όπως τη σφολιάτα, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια βάζουμε στο κέντρο γέμιση και τριμμένο τυρί πιάνουμε τις τέσσερις άκρες τις φέρνουμε στο κέντρο και κλείνουμε.
Αλείφουμε με αυγό ρίχνουμε λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 15 λεπτά και μετά αντιστάσεις σύνολο 30 με 35 λεπτά. Εάν δούμε ότι παίρνουν πολύ χρώμα μετά τα πρώτα 15 λεπτά χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία, ξέρει ο καθένας τον φούρνο του.
ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΆΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΈΛΕΙ
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.