Google Translate EnglishGermanGreek

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Θα σε αφήσει άφωνο!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1,250 lit γάλα
300 γρ ζάχαρη
150 γρ σιμιγδάλι ψηλό
ξύσμα λεμονιού
1 βανιλινη
3 κουτ σούπας βούτυρο κάλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1000 γρ γάλα με 200 ζάχαρη να βράσουν …

Σε άλλο μπολ όλα τα υπόλοιπα χωρίς το βούτυρο .. μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε τα υλικά από το μπολ και ανακατεύουμε να δέσει

Μόλις δέσει και κοχλάσει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο , ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί

Σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει .

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
350 γρ νερό, 10 γρ ξύδι, 50 γρ λάδι, 15 γρ αλάτι . Αλεύρι 800 γρ . ζυμώνουμε καλά να μην κολλάει η ζύμη ,30 λεπτά ξεκούραση η ζύμη και μετά τη χωρίζουμε σε τεμάχια των 120 γρ τα κάνουμε μπαλάκια και τα ξεκουράζουμε 30-40 λεπτά.

Ανοίγουμε το καθε φύλλο σε λεπτό φύλλο, 2 φύλλα καλά λαδοβουτυρωμένο γέμιση και διπλώνουμε σαν φάκελλο πολύ καλά το κάθε φύλλο λαδοβούτυρο και δεύτερο φύλλο το ίδιο καλά βουτυρωμένο

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει καλά περίπου 90-100 λεπτά .

Σερβίρετε με ζάχαρη κρυσταλλική η άχνη και κανέλα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”