Συνταγές
Ωραιότατο κέικ για το πρωινό μας καφεδάκι
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 αυγά
1μιση κουπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2μιση κούπες αλεύρι ανακατεμένο με ένα φακελάκι μπέικιν και δυό βανίλιες
2 κ.σ.κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησουμε τα αυγά με την ζάχαρη,ριξουμε το λάδι,τον χυμό και τέλος το αλεύρι.
Ριξουμε το κακαο στο μιγμα και το ανακατεψουμε .
Ψησουμε στους 180 αντιστασεις για 50 λεπτα .
Εγινε πολυ αφρατο,πολυ φουσκωτό και σοκολατένιο.
Για την τσαχπινιά παντα, τριψουμε απο πανω μια σοκοφρέτα και ζαχαρη αχνη.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κέικ με baileys ! .
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ φαριναπ,
2 κούπες ζάχαρη,
250 γρ βιταμ λιωμένο,
5 αυγά,
1 κούπα baileys,
200 γρ κουβερτούρα λιωμένη.
ΓΛΑΣΟ:
1/2 κούπα baileys,
200 γρ λευκή κουβερτούρα λιωμένη
ΕΚΤEΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν και προσθέτουμε το βιταμ και το φαριναπ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το baileys με τη λιωμένη κουβερτούρα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα,(ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν ψηθηκε το κέικ). Ετοιμάζουμε το γλασο ανακατεύοντας το baileys με τη λιωμένη λευκη κουβερτούρα και περιχύνουμε πάνω στο γλυκό.
Καλή επιτυχία!!