Συνταγές
Πανέμορφα και λαχταριστά ψωμάκια φρατζολάκια έτοιμα να γίνουν σαντουιτσ
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. αλεύρι σκληρό
300 γρ. αλεύρι ντίνκελ
2 φακελάκια μαγιά ξερή
20 γραμμάρια ζάχαρη
15 γραμμάρια αλάτι
40 γραμμάρια λάδι
650 γραμμάρια νερό χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω όλα τα υλικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω να ενωθούν καλά όλα τα υλικά, σκεπάζω με μία πλαστική μεμβράνη και το αφήνω για 40 λεπτά. Πάνω στον πάγκο βάζω λίγο αλεύρι, (η ζύμη κολλάει στα χέρια), και φορμάρω τα μπαλάκια μου τα οποία έχω ζυγίσει 100 γραμμάρια το καθένα. Βάζω λαδόκολλα στο ταψί μου και τα βάζω με λίγη απόσταση.
Κοσκινίζω λίγο αλεύρι πάνω χαράζω και τα αφήνω να ξεκουραστούν για είκοσι λεπτά. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις μόλις ανέβει η θερμοκρασία χαμηλώνω στους 180 βάζω το ταψί μου και ψήνω για μισή ώρα.
Συνταγή του κύριου Γιώργου Ζώλη από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΛΙΟΨΩΜΟ ΜΕ ΦΕΤA
Υλικά
• 3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
• 1 φακελάκι µαγιά
• 1 κουταλάκι μέλι
• 1 φλ. χλιαρό νερό
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά ρίγανη
• 1 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσια
• 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
• 1 φλ. φέτα σε κύβους
• αλάτι, (1 κοφτό κουταλάκι περίπου)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το αλάτι, τη µαγιά , το μέλι και το νερό και ζυμώνουμε. Σιγά- σιγά προσθέτουμε το λάδι και πλάθουμε μια μαλακή ζύμη .
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη τη ζύμη να φουσκώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρίγανη, το κρεμμύδι, τις ελιές και τη φέτα. Τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμα για κέικ αφού έχουμε στρώσει με λαδόχαρτο και αφήνουμε πάλι 20 λεπτά περίπου να φουσκώσει η ζύμη.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο χονδρό αλάτι και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.