Συνταγές
Χοχλιοί μπουμπουριστοί – η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται
Η Συνταγή είναι από Μαρία Μανιουδάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε πολύ καλά τους χοχλιούς μας και πλένουμε καλά αρκετές φορές μέχρι να είναι το νερό καθαρό.
Τους βράζουμε σε κατσαρόλα για 5 λεπτά και τους ξανά πλένουμε, αφήνουμε σε τρυπητό για λίγο.
Βάζουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και αλευρωνουμε ένα ένα και ρίχνουμε στο λάδι, συμπληρώνουμε αλάτι και δεντρολίβανο φρέσκο, μαγειρεύουμε για 10 λεπτά,στο τέλος ρίχνουμε 3 κουταλιές σούπας ξύδι και αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας
Αν έχουμε και φρέσκο ψωμί κάνουμε βούτες χωρίς τύψεις χαχα
Η Συνταγή είναι από Μαρία Μανιουδάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για υπέροχες χρυσοψημένες μπουκίτσες – Το πιο σούπερ μεζεδάκι
Η Συνταγή είναι από κ. Henrieta Brucková-Hatzikosta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
700-800 γρ τυριά τριμμένα (εγώ έβαλα 760 γκούντα και ενταμ αλλά αν έχεις Και γραβιέρα βάλε λίγη 20-30γρ έτσι για την αλμύρα)
Έβαλα λιγάκι φέτα τριμμένη
4 αυγά
3κ.σ φαρίνα
1κ.γλ μπεικιν
Αλάτι (αν θέλει)
Πιπέρι
Λίγο φρέσκο δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ρίχνεις όλα σε ένα μπολ…
Τα ανακατεύεις..
Κάνεις μπαλάκια και τα βάζεις για 1 ώρα στην κατάψυξη. τηγανίζεις σε ένα κατσαρολακι με καυτό λάδι (χρησιμοποίησα ηλιέλαιο). Όχι σε φριτέζα γιατί θα κολλήσει στον κάδο…
Δεν θέλουν παναρισμα.
Προσοχή, να μην βάλετε πολλές μπαλίτσες ταυτόχρονα στην κατσαρόλα, γιατί κολλάνε μεταξύ τους.
Η Συνταγή είναι από κ. Henrieta Brucková-Hatzikosta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.