Συνταγές
Υπέροχοι νηστίσιμοι κουραμπιέδες με μαστίχα και φυστίκι Αιγίνης
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρμ! μαργαρινη!
1/2 φλυτζανα τσαγιού σπορέλαιο!
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα!
1 φλυτζανα τσαγιού φυστικια Αιγινης, χοντροσπασμενα στο μουλτι!
3 φλυτζανες ζάχαρη άχνη!
Αλεύρι γοχ να έχουμε μια μαλακια ζύμη εύπλαστη!
2 βανίλιες!
Ανθονερο!
1 κουταλια σούπας μπέικιν!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη μια φλυτζανα τη ζάχαρη με τη μαργαρινη που έχουμε σε θερμοκρασία δωματιου, και στη συνεχεια ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα και ανακατεύουμε ελαφρά με τι χέρι!
Τελευταία ριχνουμε το αλεύρι, να έχουμε μια μαλακια ζύμη και το φυστίκι!
Φτιάχνουμε μπαλίτσες και βαζουμε σε ταψί με λαδόκολλα!!
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι κουραμπιέδες!
Όταν κρυώσουν ραντίζουμε με ανθονερο και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη!!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τέλειους καλοψημένοι αφράτοι κουραμπιέδες ούζου
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ βουτυρο(εγώ έβαλα 1 νουνού και 250 γρ φυτινη)
1 φλ του καφε ελαιολαδο
3 βανιλιες
1φλκαφε ουζο
1 κσ. μπεικιν
1 κούπα τσ.αχνη
1αλευρι αλατινη
1κ.τσ αμυγδαλα καβουρδ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα βούτυρα και το λάδι με τη ζάχαρη να ασπρίσουν… +ούζο….. βανιλ…. μπεικιν…
Τα βάζουμε σε μια λεκανη
Ριχνουμε το αλεύρι όσο πάρει και στο τέλος τα αμυγδαλα
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”